دسته کاوه Kawa
بعد از دسته سلاطین فوق الذکر که بواسطه مراتب قدامت خود شکل داستانی گرفته و در صف ارباب الانواع بشمار میروند، یک دسته شاهان دیگری در باختر به سلطنت رسیده اند که اول نام ایشان عموماً به کلمه (کاوه) شروع میشود (دونکر) بعد از ذکر نام و وقایع مربوطه شاهانی که قبل برین گذشته از آنها بحث میکند. (۱)
سر سلسله این دسته سلاطین که با جلال مخصوص در اوستا ذکر شده (کاوه کاواتا Kava Kvata) است. بعد از او (کاوه یوسا Kawa Uca که جوان قشنگ و چابک بود به تخت نشست و به مقصد اینکه بر تمام دنیا از دیو گرفته تا انسان به کل مخلوقات آمریت کند، بالای کوهی موسوم به (ارزفیه Erezifya) قربانی های زیاد تقدیم نمود.
بعد از او شخص دیگری موسوم به (کاوه سیاورشنا Kaw Cyavarshna) به پادشاهی رسید و در اثر مرگ مخوفی پدرود حیات گفت. پسر این شخص (کاوه هوسراوا Kawa Hucarava) که بعد از مرگ پدر به سلطنت باختر میرسد در اوستا خیلی معروف است زیرا وحدت خاک آریائی و تشکیل سلطنت واحدی در آن بدست او صورت میگیرد. قراریکه از مندرجات اوستا حس میشود چنین مینماید که مشارالیه بعد از تشکیل وحدت خاک آریائی و تمرکز قوای باختری بجنگهای خارجی هم پرداخته و علی الخصوص با متهاجمین تورانی نژاد یغماگر مقابله های شدیدی نموده است چنانچه آخر در اثر کوششات زیاد و قربانی های متواتر بر شاه ایشان (فرانگراسیانا Franghraciana) غالب شده و او را عقب دریاچه (شاشاستا Chaechacta) بقتل میرساند بعد از ین پادشاه یک سلسله شاهان دیگر از قبیل (نااوتارا Naotara)، (مانوچیترا Manuchitra) و (ایریو Airyu) آمده و قرار اکثر احتمالات این دسته به این جا منتهی میشود.