رساله عروض
بابر رساله بی بر عروض اشعار ترکی نوشته بود که سال تالیف آن ۹۳۳ هـ ۱۵۲۰ م باشد.
يک نسخۀ این رساله عروض به خط بسیار خوب نستعلیق به نمره (۲۶) در کتابخانه ملی پاریس موجود است که در آخر آن نوشته: " راقمه بنده در گاه حاجی محمد سمر قندى في شهور سنه ۹۴۰" و از این برمی آید که این رساله سه سال بعد از وفات بابر در ماوراء النهر شهرت داشت و در سمر قند نوشته شده است . نسخۀ دیگر این کتاب در سنه ۱۹۵۸ م در شهر کوچار Knchar ترکستان شرقی کشف شده و اکنون نمیدانم کجاست ؟ و اصل متن ترکی رساله هم تاکنون طبع نشده است.
در سنه ۱۹۶۹ م کتابی بنام مقالات دربار و تموری نظم های ترکی بزبان روسی بقلم دکتر محمد كريم (قسمت متن خوانده نشد )از المااته AlmaAta نشر گردیده که در آخر آن تلخیص گونه یی ازین رسالۀ بابر در ۱۱۷ صفحه به لهجۀ چغتائی و رسم الحظ روسی نشر شده است و ناشر آن گوید: که ماخذ وی تنها نسیخه پاریس بود ، و دسترسی : بنسخۀ مكشونه کوچار نداشت .
رسالۀعروض بابر بعد از کتاب میزان الاوزان امیر علی شیر نورانی وزیر هرات (۸۴۵ – ۹۰۶ هـ ) در شرح عروض اشعار ترکی جغتائی اهمیت بسزایی دارد و شاید بابر در تالیف و ساله خود آنیرا در نظر داشته است و بقول نثاری " رساله یی که در عروض نوشته بحریست پر در" خود بابر گوید که بعد از روز جمعه دوم ذيحجه ۹۳۳ هـ ( ۳۰ اگست ۱۵۲۷ م )این رساله ترتیب داده شده که و زن اخیر آن در نسخۀ خطی پاریس عدد چهارم است و شاید تمام اوزان فرعی آن به ( ۵۰۰ ) میرسید.